Halaman

Selasa, 6 September 2011

Layan tempahan kopiah lagi....










 
 


 
tempahan kopiah bernama dan corak yg saya terima kebanyakan pilih warna hijau ni...

WIP

WIP

  


yang ni nak buat cadar utk queen sz bed,kira ni projek crochet saya yg paling besar, saya mula projek ni awal tahun 2011 ,baru siap 40% . jauh lagi perjalanannya   
ref:sunshinesinternationalblanketsoflove



  yang ni doily utk coffee table bentuk bujur,guna benang halus,baru siap 55%.
ref:pinkrosecrochet.blogspot


 

 yang ni rasanya nak buat blanket atau mungkin bed runner je.
paten larksfoot ,baru siap 20%
ref:art of crochet by teresa


 

yang ni pun nak buat blanket, paten slanted shell
baru siap 45%
ref:art of crochet by teresa


 


yang ni pulak hajat nak buat runner utk coffee table,paten bunga 4 kelopak yg di buat satu2 kemudian dicantum,baru siap 25%
ref:sarahlondon

Jumaat, 15 Julai 2011

Sarung botol air tempahan dari cikgu Idah dr Alor Setar paten sama spt warna hijau lumut yg pernah saya buat sebelum ini cuma hiasannya sedikit berlainan ,beliau juga menempah dua kopiah bernama utk anak2nya yg berumur 11 dan 7 thn.Di harap berpuas hati dan terima kasih kerana sabar menunggu.
 









Rabu, 8 Jun 2011

Baby Booties



hat & booties for baby girl and boy
size newborn - 6 mth


Khamis, 7 April 2011

Dah lama terhingin nak kait sarung hp ni ,asyik tangguh je sbb kononya teruja nak kait benda lain,sehari saya "kerjakan"dua paten dc simple yg berlainan dgn warna dasar yg sama iaitu biru.Sebelah kiri tu saya kait ada huruf E (sayalah tu.....) dpn &blkng dan yg sebelah kanan tu saya kait jalur biru selang warna putih siap dgn tali sekali,eeemmm.....skrg dh ada sarung hp.



yang ni plak wristlet for me  & another coin purse for my putri's

 paten double shell
 paten hdc stripe blue & pink

paten hdc stripe light & dark green



Selasa, 8 Mac 2011

Kopiah Bernama

kopiah bernama
Kopiah "bernama",akhirnya......siap juga,asyik dok tengok orang punya ,terpikir dan terhingin juga nak kait utk anak2 sendiri punya pulak dan inilah hasilnya tiga kopiah bernama sekaligus saya kait utuk tiga lelaki terpenting dalam hidup saya.bukan setakat utk bergaya..., tapi pakai ketika bersolat kita juga dapat pahalanya insyaAllah...Amin !






Rabu, 2 Mac 2011

Sarung bekas air

Water bottle holder

Basicly paten ni saya ikut dari sini ,saya cuma tambah bunga reben dan kaitkan tali utk jadikannya  sarung botol air.. 

bekas stationery-asasnya sama mcm nak buat sarung botol air di atas,saya cuma tukar paten sc dan kaitkan paten bunga matahari utk tepinya
pandangan atas

Pencil case

pencil case lagi !

order by Mumtaz..nak paten yg sama macam Alia.